Onstwedder Gaarv'n haalt op hout gestookte veldoven van stal om ambachtelijk brood te bakken

In een houtgestookte veldoven gebakken broden worden verkocht bij Onstwedder Gaarv'n. Foto: Jan Johan ten Have

Omdat het lekker is, omdat het vroeger zo ging en omdat het iets is om naar uit te kijken: stichting Onstwedder Gaarv’n bakt in november op ambachtelijke wijze brood.

De op hout gestookte veldoven wordt daarvoor weer van stal gehaald, net als toen het Oogstfeest dit voorjaar niet door kon gaan vanwege corona. Toen wilden veel inwoners spekdikken en broden kopen, de voorraad was vroegtijdig uitverkocht.

Door opnieuw te gaan bakken, wil de stichting mensen een hart onder de riem steken. Zo heeft men weer wat om naar uit te kijken en over te praten, is het idee.

„We doen het ook voor het sociaal contact”, zegt Martje Everts, één van de broodbakkers. De bestellingen moeten nu wel vooraf worden doorgegeven, zegt ze. Dat kan via de website Onstweddergaarvn.nl .

menu