Gala brengt 90.000 euro op voor Duchenneonderzoek

Bij het Duchenne Gala in de Oosterpoort in Groningen is zaterdagavond een bedrag van 90.000 euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en behandeling van de fatale spierziekte Duchenne.

De twaalfde editie van het Duchenne Gala trok ruim 300 bezoekers en leverde 20.000 euro meer op dan het laatste gala twee jaar geleden.

Mr. Jan Leo de Hoop, voorzitter van het organiserende Duchenne Parent Project Noord keek dan ook terug op een geslaagde avond. ,,Ik ben heel erg blij met het verloop van het gala en het prachtige bedrag dat is opgehaald voor het onderzoek.’’

Naast optredens van onder andere Glennis Grace en Lange Frans konden de bezoekers bieden op items die geveild werden en waren er prijzen te winnen bij de verloting.

Duchenne spierdystrofie is een ziekte waarbij door het ontbreken van één eiwit (dystrofine) spieren langzaam worden afgebroken en steeds zwakker worden.

In Groningen wordt het werk van het Duchenne Parent Project sinds 1995 ondersteund door middel van het Duchenne Gala Groningen, dat mogelijk wordt gemaakt dankzij de steun van vele trouwe sponsors en donateurs uit Groningen en omstreken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.