Garrelsweer opgeschrikt door beving van 2.0 op schaal van Richter

Een zwaar beschadigde boerderij in Winsum, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de aardbevingen. Disndagavond schrok Garrelsweer op van een beving. Foto: Archief DvhN/Kees van de Veen Foto: Kees van de Veen

Garrelsweer en omgeving is dinsdagavond rond 19.23 uur opgeschrikt door een beving met een kracht van 2.0 op de schaal van Richter.

Volgens automatische metingen van het KNMI zou de beving zich hebben voltrokken op drie kilometer diepte.

Bewoners in Garrelsweer zijn geschrokken van de beving.

Veel lichte bevingen

Het gaswinningsgebied is de laatste maanden meermalen getroffen door een lichte beving. Afgelopen zaterdag deed zich een lichte beving met een kracht van 1.4 voor bij Spijk.

In de nacht van 5 op 6 oktober beefde de aarde met een kracht van 1.0 bij Loppersum. Maandagochtend 9 september was het raak bij Zeerijp: een aardbeving met een kracht van 1.6.

Appingedam werd donderdag 13 juni opgeschrikt door een beving met een kracht van 1.9.

Die beving was de veertiende aardbeving in een maand tijd in de provincie Groningen en de vierde beving sinds het begin van juni. Eerder die maand was er een beving met een kracht van 2.5 bij Garrelsweer. Op 22 mei was er een relatief zware beving van 3.4 bij het dorp Westerwijtwerd. Na die schok kwamen bijna 4500 schademeldingen binnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen