Gas los in Helpman/Coendersborg

Komende 6 mei start aannemer De Wilde BV met het uitvoeren van verschillende verkeersmaatregelen in Helpman/Coendersborg. Eind augustus zullen de werkzaamheden vermoedelijk klaar zijn.

De maatregelen, die in opdracht van de gemeente Groningen worden uitgevoerd, moeten ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid in de wijk voor fietsers en voetgangers verbetert.

Dit gebeurt onder andere door een groot deel ervan tot een 30 km/uur-gebied te maken. Auto’s mogen alleen nog 50 km/u rijden op de Helperzoom en de Goeman Borgesiuslaan. Zodoende wordt het voor doorgaand verkeer minder aantrekkelijk om hier doorheen te rijden.

Ook komt er eenrichtingsverkeer aan beide uiteinden van de Helper Brink. Het verkeer kan hierdoor niet meer direct vanaf Helperzoom of de Verlengde Hereweg deze straat in. Daarnaast worden verschillende kruispunten in de wijk verhoogd en worden de wegen op deze plaatsen versmald. Dit moet ervoor zorgen dat rijvoertuigen afremmen.


Voor de werkzaamheden

Na de werkzaamheden

Het project loopt vooruit op de aanleg van de Helperzoomtunnel. Die maakt onderdeel uit van Aanpak Ring Zuid.

Het besluit in Helpman/Coendersborg komt voort uit overleg tussen de wijk, bedrijven en de scholen. Laatstgenoemde drongen aan op een snelle invoering, om zo de veiligheid rondom de scholen te verbeteren.

Om deze reden komen de aanpassingen er voordat Aanpak Ring Zuid wordt uitgevoerd. Hiermee is het ruim op tijd klaar voordat de bouw van de Helperzoomtunnel in 2017 van start gaat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.