Gebouwen Stad veilig voor aardbevingen

Bewoners en gebruikers van gebouwen in Groningen kunnen veilig gebruik blijven maken van panden in de stad. Dat concludeert de gemeente Groningen na diverse onderzoeken. Er is gekeken naar gebouwen als flats, scholen, winkelpanden in de Herestraat en de Martinitoren.

Het stadsbestuur maakt dit woensdag bekend op een persconferentie. In totaal zijn 118 scholen en gymlokalen geïnspecteerd. Kinderen zitten volgens het stadsbestuur veilig in hun lokalen. Bij één school werd bij de inspectie een poortje aangetroffen die onveilig was. Die is gestut.

Bij de onderzoeken hoorde ook een schouw van de openbare ruimte. Daarbij is vooral gekeken naar risico van bijvoorbeeld ornamenten en gevels die bij een beving naar beneden zouden kunnen vallen. Tachtig panden zijn bekeken, nergens is een situatie aangetroffen waar direct ingegrepen moet worden.

Vervolgonderzoek moet uitwijzen welke maatregelen op de lange termijn nodig zijn. Daarvoor zijn eerst de nieuwe normen voor bouwen in het bevingsgebied nodig. Die worden binnenkort verwacht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.