Gedwongen ontslagen en versobering programma-aanbod RTV Noord

De bezuiniging bij regionale omroep RTV Noord leidt tot het verdwijnen van zes banen. Ook zal er flink gesneden worden in het programma-aanbod en de huisvesting.

Dat staat in het reorganistieplan van de omroep, meldt RTV Noord. Woensdagmiddag is het personeel geïnformeerd.

RTV Noord bezuinigt niet op de nieuwsredactie. De zes banen - het gaat om 3,68 fte - verdwijnen bij de ondersteunende diensten. Ook zal er minder geld worden ingezet voor het inhuren van freelance-medewerkers. RTV Noord moet net zoals twaalf andere regionale omroepen flink snijden. In totaal moeten de regionale omroepen voor 17 miljoen euro besparen.

Die besparing leidt er toe dat RTV Noord ook stopt met televisiequiz Klouk. Ook het radioprogramma Twij Deuntjes Veur Ain Cent wordt geschrapt en in de weekenden zal de radioprogrammering ‘soberder van opzet zijn’. De teletekst-service van RTV Noord gaat ook verdwijnen. Op de website van RTV Noord geeft directeur Gijs Lensink aan dat de omroep zich gaat concentreren op de online kanalen.

Incidentele programma’s zoals ‘Het leukste dorp van Groningen’ en de uitzendingen zoals dit jaar rond Delfsail zullen ook niet meer kunnen. Er is simpelweg geen geld meer voor.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.