Geen Sint voor groot deel Groningen en Drente

De laatste gedichten zijn bijna voltooid, die ene surprise is eindelijk, eindelijk af. Zaterdag wacht een heerlijk avondje. Maar bijna de helft van de Groningers en Drenten laten de Sint heel stilletjes hun huisje voorbij gaan.

De goedheiligman slaat ruim 40 procent over van de huishoudens in de provincies Groningen en Drenthe. Dat is de uitkomst van het onderzoek dat RegioNoord in opdracht van Dagblad van het Noorden uitvoerde onder ruim duizend Groningers en Drenten.

Snoeperij

De populaire snoeperij? Chocoladeletters en pepernoten. Taaitaai blijkt minder populair. Slechts 12% van de ondervraagden vindt dat het snoepgoed onmisbaar is voor een geslaagd sinterklaasfeest.

Bekijk hieronder meer cijfers

43% viert Sinterklaas niet

Mensen hebben niets met het feest (16%) of vinden het te commercieel (9%), het grootste gedeelte van de ondervraagden (65%) geeft aan dat ze geen (jonge) kinderen hebben. Gemiddeld geven de Groninger en Drentse respondenten 129 euro uit aan Sinterklaascadeaus. In de winkel cadeaus kopen blijft favoriet, daar wordt gemiddeld twintig euro meer uitgegeven dan op het web. Gemiddeld geven zij in totaal 125 euro uit, vrouwen gemiddeld 132.

W3Schools

45% trekt lootjesBij 6% van de Groningers en Drenten komt Sinterklaas en Piet langs om cadeaus te brengen. Verreweg de meeste mensen vieren het met gedichten en lootjes.

W3Schools
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.