Geen atlas, toch geslaagd voor aardrijkskunde

Eindelijk konden ze hun schooltassen buiten hangen. 24 leerlingen van het Augustinuscollege in Groningen zijn vrijdag alsnog geslaagd voor hun vmbo-examen. Dit keer zonder atlas.

Balen was dat, een paar weken geleden. De 24 leerlingen moesten allemaal herexamen aardrijkskunde doen. Tijdens hun eerste examenpoging had er een Bosatlas op tafel gelegen, per ongeluk uitgedeeld door een behulpzame leerkracht. En of ze er nou in hadden gekeken of niet: die atlas was een ongeoorloofd hulpmiddel, dus moest het over.

Een nieuw examen, het kon dus weer alle kanten op; de leerlingen waren bepaald niet gerust op de goede afloop. Vrijdagmorgen kwam het verlossende woord: ze waren allemaal geslaagd. ,,Niemand hoeft na de zomer door naar het derde examentijdvak’’, zegt Fred Meinen, examensecretaris van de school. ,,En ze waren dolblij.’’

Het aardrijkskunde-incident was een kleine smet. Tegelijkertijd was 2016 het succesvolste examenjaar ooit, zo laat het Augustinuscollege weten. Alle atheneumkandidaten zijn geslaagd, alle vmbo-kandidaten op een na, en van de 150 Havisten behaalden 108 hun Havo-diploma. ,,Voor ons is dit een recordscore’’ zegt Meinen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.