Geen cel na ontucht met eigen dochter

FOTO ARCHIEF DVHN Archief DvhN

Een 40-jarige vrouw uit Groningen die ontucht heeft gepleegd met haar eigen dochter, hoeft niet terug naar de gevangenis. De vrouw kreeg 44 dagen celstraf, gelijk de tijd die ze in voorarrest heeft gezeten. Er was twee jaar celstraf tegen haar geëist.

Het Openbaar Ministerie beschuldigde de vrouw van uitbuiting. Maandenlang zou ze haar toen 17-jarige dochter hebben gedwongen seks te hebben met meerdere mannen. De moeder werkte als prostituee, de mannen die seks hadden met haar dochter waren haar klanten.

De rechtbank acht ontucht bewezen, maar vindt dat er onvoldoende bewijs is voor uitbuiting. Ook meent de rechtbank dat het niet opportuun is de vrouw terug te sturen naar de gevangenis omdat het OM de zaak veel te lang op z’n beloop heeft gelaten. Een en ander zou zich in 2011 hebben afgespeeld. Een andere reden om van celstraf af te zien is dat de relatie tussen moeder en dochter inmiddels is hersteld.

Een tweede verdachte, de 51-jarige ex-partner van de moeder, kreeg een taakstraf van 60 uur wegens medeplegen ontucht. Ook tegen hem was twee jaar cel geëist.

menu