Geen crematorium in Hoogezand-Sappemeer

Uitvaartverzorger Monuta ziet alsnog af van de bouw van een crematorium aan de Kielsterachterweg in Hoogezand-Sappemeer.

Dat heeft wethouder José van Schie (PvdA) maandagavond tegen de gemeenteraad gezegd. De mededeling komt bijna exact een jaar nadat de raad van Hoogezand, na acht jaar praten, in de raadsvergadering van 30 november 2015 de bouw van een crematorium mogelijk maakte.

De mededeling van wethouder José van Schie (PvdA) sloeg in als een bom. Antwoorden op de vele vragen uit de raad zei Van Schie niet te hebben. ,,Dat het crematorium in Hoogezand niet doorgaat hebben wij indirect uit een directievergadering gehoord. De gemeente heeft nog geen kans gezien om met Monuta te spreken.’’

De gemeenteraad ging een jaar geleden met 17 stemmen voor en 5 tegen akkoord met de mogelijkheid een crematorium te bouwen naast het Winkelpark aan de Kielsterachterweg. Tegen het voornemen is weerstand van volkstuinders en bewoners van de Kalkwijk. De gemeente hoopte door toezeggingen en compromissen die te ondervangen.

Al met al is er acht jaar gesproken over de komst van een crematorium naar Hoogezand. De eerste locatie was het Drevenbos aan de zuidzijde van de gemeente, later was er sprake van het bedrijvenpark Rengers langs de A7.

Monuta laat weten dat er met de gemeente wordt werkt aan een gezamenlijke verklaring.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.