Geen nieuwe aansluiting van N361 op ringweg

De provincie en gemeente Groningen zien af van een nieuwe aansluiting van de N361 op de noordelijke ringweg bij Noorderhoogebrug.

Uit onderzoek is gebleken dat het verkeer op de N361 de afgelopen jaren is afgenomen en dat er niet veel ongelukken gebeuren. De provincie bekeek drie plannen die de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid moesten verbeteren.

Volgens de provincie betekent een volledig nieuwe aansluiting een flinke ingreep in de leefomgeving. Dat riep weerstand op bij bewoners en ondernemens van Noorderhoogebrug. Ze vrezen niet alleen negatieve effecten op het bedrijventerrein het Witte Lam maar ook geluidseffecten.

Een alternatief plan in de vorm van een nieuwe halve aansluiting zou de bereikbaarheid nauwelijks verbeteren, en nog steeds een grote ingreep betekeken. Een derde plan, namelijk de verbetering van de fietsroutes, draagt volgens de provincie niet bij aan de doelstellingen van het project.

Op de foto: sluipverkeer door Noorderhoogebrug als gevolg van de gedeeltelijke afsluiting van de N361 (Archief Siese Veenstra)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.