Geen plek meer voor oude modezaak

De binnenstad van Groningen verliest elk jaar winkels met een respectabele historie. Volgende maand sluit kledingwinkel Style Rinket na 92 jaar.

Eigenaar Bernard Dölle heeft het al tientallen keren gezegd tegen de vele vaste klanten die nog even snel met extra korting hun slag slaan in de uitverkoop: ,,De winkel bestaat 92 jaar.” De ondernemer kan kort zijn over de reden van de sluiting. ,,Het kan niet meer uit.”

In de florerende jaren had de familie in de Herestraat naast Style Rinket ook kledingzaken als Mc Gregor Shop en Van Gils Shop. Vader en zoon Dölle waren met Van Daal & Meijer de eersten die aan het eind van de vorige eeuw de filialisering van de Herestraat verafschuwden. Zij maakten de overstap naar de omgeving van de Der Aa-kerk.

In de jaren die volgden voegde het familiebedrijf gerenommeerde bedrijven toe aan het kleine imperium met 21 werknemers, zoals Dechesne (damesmode) en Old Vic. De komst van grote, goedkope winkelketens en online shoppen heeft het bedrijf jaren later geen goed gedaan. Gaandeweg moesten vestigingen en personeel worden afgestoten.

Uiteindelijk bleef Style Rinket als enige modezaak over. ,,We hebben het na 2008 nog geprobeerd met een goedkopere formule. Door mijn contacten met leveranciers kon ik scherp inkopen. Maar ook die aanpak kan met de vele concurrentie en een veranderde consument niet langer uit.” Dölle gunt zich tot en met 17 januari alle dagen van de week opheffingsuitverkoop. Koffiezaak Doppio Espresso, de buurman, start een nieuw winkelconcept in het hoekpand.

Foto: Duncan Wijting

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.