Geen stille tocht voor slachtoffers Orlando in Groningen

Het COC in Groningen houdt geen eigen stille tocht voor de slachtoffers van de massamoord in een homoclub in Orlando, Florida (VS). Daarbij kwamen minstens vijftig bezoekers om het leven en raakten ruim vijftig gewond.

,,We hebben een steunbetuiging op Facebook geplaatst en sluiten verder aan bij de landelijke activiteiten van onze organisatie’’, zegt voorzitter Jantine Doornbos van de afdeling Groningen Drenthe.

Volgens haar zijn leden van de afdeling Groningen Drenthe maandagavond bij de landelijke solidariteitsbijeenkomst in Amsterdam (foto). ,,Wij merken dat de homogemeenschap compleet in de rouw is door de schietpartij en de reacties van mensen die het niet erg vinden’’, aldus Doornbos.

Ze hoopt dat de regenboogvlag deze week nog wel een keer halfstok op het stadhuis komt te hangen uit eerbetoon met de slachtoffers en als blijk van protest tegen alle anti-homogeweld. Dat speelt volgens de voorzitter ook in Groningen, getuige het incident rond een lesbisch stel in het uitgaanscentrum in maart en anti-homo’grappen’ van vorige week in de Studentenkrant.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.