Geen straf geweld azc Musselkanaal

De rechtbank heeft een 21-jarige man uit Syrië en bewoner van het asielzoekerscentrum in Musselkanaal ontslagen van alle rechtsvervolging.

De man heeft zich, vindt de rechtbank, schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling, maar daarvoor krijgt hij geen straf. Met advocaat Erik de Mare is de rechtbank van mening dat de man handelde uit noodweer.

Hij werd in het centrum door twee broers aangevallen. Zij betichtten hem ervan dat hij had gewandeld met een zus van de broers. In de recreatieruimte werd hij daarop aangesproken wat gepaard ging met een klap in het gezicht. Daarop ontstond een vechtpartij waarbij beide broers werden gestoken, de een in de arm, de andere in het gezicht.

Panieksituatie

De rechtbank zegt dat de verdachte met de manier waarop hij zichzelf verdedigde - met een schaar - te ver is gegaan, maar dat het aannemelijk is dat hij stak in een panieksituatie. Hoe een en ander precies is gegaan, is niet helemaal duidelijk geworden. Er waren veel getuigen, maar hun verklaringen verschillen nogal, mogelijk omdat de verklaringen tot stand kwamen met behulp van diverse tolken.

De beide broers moesten worden behandeld in het ziekenhuis. Achteraf bleek dat ze zich hadden vergist en dat ze de verdachte ten onrechte hadden beschuldigd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.