Geen zin om zelf een uitgebreide paasbrunch te bereiden? Deze restaurants in Groningen en Drenthe brengen een luxe maaltijd bij je thuis

Tal van restaurants bieden dit weekeinde paasbrunches aan. Foto: Shutterstock

Je kunt dit jaar met Pasen natuurlijk een brunch met alle soorten eieren die je kan bedenken, jus d’orange en afbakbroodjes maken en ’s avonds het gourmetstel aanslingeren. Maar mocht je zin hebben in wat anders, dan zijn de opties in het Noorden dit jaar talrijk. Van drive throughs en culinaire paaswandelingen tot paasboxen om af te halen bij restaurants. We zetten de mogelijkheden op een rijtje.

Thuis uit eten

Bij veel restaurants kun je tot en met vandaag, 1 april, een brunch of dinerbox voor Pasen bestellen.

Onder meer deze restaurants in de stad Groningen doen dat

In de provincie Groningen maken onder andere deze restaurants een paasbox

Onder andere deze restaurants stellen paasboxen samen in Assen

In Drenthe maken onder andere deze restaurants een paasbox

Buiten de deur

Drive-through bij buffelboerderij Luth in Eursinge - Bij deze buffelboerderij in Eursinge kan je op eerste paasdag buffelkaas en mozzarella komen proeven en komen kijken bij de buffels in de stal.

Live-cooking drive-in in Frederiksoord - Op beide paasdagen gaan de koks van Gasterij Frederiksoord een viergangendiner koken die in de auto kan worden opgegeten. Daar betaal je 35 euro per persoon voor.

Culinaire 4 Mijl Pasen Kortingseditie – De gewone culinaire wandelingen mogen nog steeds niet in Groningen stad, dus heeft de Culinaire 4 Mijl het volgende bedacht: een kortingsactie bij verschillende Groningse horeca. Wandel op een zelfgekozen dag langs de deelnemende zaken en krijg wat te eten met korting. Je hiervoor opgeven is gratis, je moet alleen wel even aangeven op welke dag je gaat lopen.

Culinaire Paaswandeling bij Gasterij Smeerling - Gasterij Natuurlijk Smeerling organiseert een paaswandeling voor het gezin, een culinaire wandeltocht en een culinaire autotocht. Je betaalt 19,95, krijgt een paasbrunch en neemt die mee op je tocht.

Meppeler Smaakroutes - Ook in Meppel vinden weer verschillende tochten plaats, zoals een fietstocht langs verschillende locaties, een frituurloop en een smaakwandeling. Kijk op de site voor de locaties en prijzen.

Stadswandeling Assen - In Assen kan elk weekend - dus ook met Pasen - tussen 14.00 en 17.00 uur een culinaire wandeling worden gelopen. Kosten: 3,50 euro.

Ruiner ommetjes met lunchbox - Elke donderdag tot en met zondag kan je voor 15 euro per persoon meedoen met een Ruiner ommetje inclusief lunchbox, georganiseerd door Het Wapen van Ruinen.

Smulroutes rond Westerbork - Abdij de Westerburcht organiseert wandel- en fiets en autoroutes door de omgeving van Westerbork. Je krijgt een box met lekkernijen om mee te nemen en betaalt 19 euro per persoon.

Culinaire streektocht proef het platteland – Op tweede paasdag kan je een culinaire tocht langs zes locaties met streekproducten maken door midden- en oost Groningen. Deelnemen kost 3,50 en elk gerecht 5 euro.

Hebben we nog iets gemist? Stuur een tip naar carleen.de.jong@ndcmediagroep.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Eten & drinken