Geert Patje: Klokkenluider wordt weer eens bestraft

Dolblij was Geert Patje toen hij vier weken geleden eindelijk een andere scootmobiel kreeg. Tot hij de tekeningen van de nieuwe liften voor de Statenflat nog eens goed bekeek. De ene lift is te klein voor zijn scootmobiel, de andere is groot genoeg maar heeft te smalle deuren.

Patje heeft een extra grote scootmobiel. Door fribromyalgie (reuma) en longemfyseem is hij heel slecht ter been is. En hij is een zwaargewicht met zijn 160 kilo.

Na de zoveelste storing van de lift trok Patje vorig jaar aan de bel bij Steelande, eigenaar van het complex. Na lang aandringen is het nu zover. De ene wordt al vervangen, de andere – die waar Patje gebruik van maakt – is daarna aan de beurt. Dan kan hij niet meer naar zijn flat op de negende verdieping.

,,Een groot probleem'', erkent Jannet Bonnema van Steelande. ,,Juist deze lift is minder storingsgevoelig. Patje is de enige die er niet in past met zijn extra grote mobiel.''

Hoe nu verder? Steelande onderzoekt of de lift bredere deuren kan krijgen en voert volgende week ook overleg met zorgpartijen rond Patje. Hij vreest het ergste. ,,Straks moet ik verhuizen. Ik woon hier heel graag. De klokkenluider wordt weer eens bestraft.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.