Geestige voetbalverhalen krijgen de zaal helemaal plat

Voetbal in het theater. Het wordt al een tijdje geprobeerd. Zaterdagavond ook voor het eerst in De Klinker in Winschoten.

Terwijl het songfestival veel vrouwen aan de buis kluistert, hebben de voetbalmannen ook een uitje. Jongens onder elkaar, hoewel eveneens enkele dames zijn meegekomen. Ook burgemeester Pieter Smit van Oldambt maakt zijn opwachting.

Arie Bombarie

De 430 toeschouwers komen niet voor niks. Al is het maar omdat Arie Haan de aftrap verzorgt van De bal is rond. Geen Nederlandse voetballer/trainer kan bogen op zo’n gevarieerde loopbaan als hij. China, Iran, Kameroen, Albanië, waar is Arie Bombarie niet geweest? Na zijn wereldwijde omzwervingen is hij teruggekeerd naar zijn geboortedorp Finsterwolde. Prachtig om te horen hoe voetbal hem eigenlijk overkwam en WVV hem als jongetje, zonder dat hij er erg in had, wist te strikken.

Dan mag Henk de Haan zijn koddige verhalen begeleid met huppelpasjes de zaal in slingeren. Tsjonge, jonge, jonge, Bert Visscher is er als druktemaker niks bij. Hij krijgt de zaal helemaal plat met zijn anekdote over het shirt dat hij in 1982 bemachtigde van Alessandro Altobelli na de legendarische wedstrijd van FC Groningen tegen Internazionale in Bari.

Niet meer stuk

Als Meindert Talma zijn gortdroge liedjes opvoert, met een ode aan voetbalbijnamen, kan de avond al niet meer stuk. Dan hebben we ook nog een laidje van troubadour Bert Hadders over De Langeleegte, een scherpe column van Henk Mulder over het gemiste EK en een dijenkletser van Erik Hulsegge over een wedstrijd tegen Godlinze. En niet te vergeten de geestige voetbalverhalen van Herman Sandman, de Nico Dijkshoorn van Groningen. Over schaamhaar in de kleedkamer. Of het tegenwoordige gebrek eraan.

Voetbalmannen in het theater. De vraag is niet of dit vaker moet, maar wanneer de volgende editie is van De bal is rond. De Klinker heeft een nieuw publiek aangeboord. Ook goed voor de bieromzet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.