Geile Geert, de wintertijd en Primark

Wat hebben de Groningse boer Geert, de wintertijd en winkelketen Primark met elkaar te maken? Ze staan in de ranglijst van de meest gelezen berichten over Groningen op onze website.

Van favoriet naar viespeuk
Met stip het meest gelezen bericht: Geile Geert. In 2015 konden we niet om de olijke boer uit Mussel heen. Zijn bijnaam dankte Geert Krops aan zijn uitspraken en handtastelijkheid. Al na een korte periode van vermaak sloeg de stemming om. Heel Boer Zoekt Vrouw-lievend Nederland, bekend en onbekend, geneerde zich rot.

Zoals het klokje thuis tikt
De fanatieke studenten die in een tentamenperiode voor een dichte Universiteitsbibliotheek stonden waren groot nieuws. Wat bleek? Ze vergaten allemaal om hun klok een uurtje terug te zetten. Die nacht werd namelijk de wintertijd ingevoerd. Wij houden het op tentamenstress.

Door het (bouw)putje
De perikelen rond het Groninger Forum bleken afgelopen jaar wederom goed voor de bezoekerscijfers. Vooral toen bekend werd dat de bouw van het gebouw ten minste vier maanden stil zou liggen. Niemand had van te voren bedacht of het wel aardbevingsbestendig was. Pas in februari 2016 gaat de bouw verder. Dat is dus niet vier, maar twaalf maanden vertraging. De extra kosten? Een slordige 68 miljoen euro.

Rekenwonders
Ophef in onderwijsland. Zelfs de allerslimste MBO'ers zouden de rekentoets niet halen als die verplicht zou worden. Daarvoor waarschuwden leraren van het Noorderpoortcollege in januari. ,,Te talig en te complex'', aldus de docenten. Ruim veertig procent van de MBO'ers zou zelfs een opleiding niet kunnen halen.

Winkelwalhalla
Nederland is al tijden in de ban van kledingwinkel Primark. De budgetketen vestigt zich, zo wordt eind 2014 al bekend, eindelijk in Groningen. Daarvoor moest kennelijk wel het Westerhavengebied op de schop. Begin 2015 werd daarmee een begin gemaakt. Tot grote vreugde van bijna alle tienermeisjes in Stad en Ommeland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.