Geld en paspoort binnen, Geuko uit Winschoten kan eindelijk naar de VS voor zijn behandeling

Hij heeft er jaren op gewacht, de jonge Geuko uit Winschoten. Eindelijk is het dan zo ver. Er is voldoende geld en hij heeft zijn paspoort op zak. Binnenkort vliegt hij met zijn vader naar de Verenigde Staten, waar hij zal worden behandeld voor zijn ziekte.

„Een paspoort halen zal iets heel gewoons zijn, maar dit is voor ons wel even een puntje”, zegt vader Gert Jan van Lang tegen RTV Noord.

Geuko ondervindt ernstige gevolgen van D68, een polio-achtig virus. De jongen uit Winschoten raakte er ernstig door verlamd. Lange tijd lag hij aan beademingsapparatuur in het UMCG. Een revalidatie in Duitsland hielp helaas onvoldoende.

Door virus verlamde Geuko kan toch naar huis en UMCG
Lees verder

Hoop: een behandeling in de VS

De familie Van Lang vestigde de hoop op een behandeling in de Verenigde Staten. Artsen daar zouden nog wel iets voor de jongen kunnen doen. Die reis en de behandeling kosten alleen wel veel geld. Jaren was de familie bezig met benefietconcerten en andere inzamelingsacties.

Toen het tv-programma Je Geld of Mijn Leven aandacht aan de ziekte van Geuko besteedde, stroomden de donaties binnen, meldt RTV Noord. In totaal werd er 205.000 euro opgehaald, waardoor Geuko en zijn vader de behandeling in de VS kunnen betalen. Waarschijnlijk vertrekt het duo begin maart.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.