Gemeente Groningen pakt Diepenring aan

In november gaan de werkzaamheden aan de Diepenring van start. Het gaat hierbij vooral om aanpassing van het wegprofiel, zoals die eerder in de Visie Diepenring door de gemeenteraad is vastgesteld: één rijstrook met een breed fietspad ernaast.

Volgens de gemeente Groningen zal door de werkzaamheden aan de rijbaan van de Diepenring, de doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg gewaarborgd blijven.

De bezigheden hebben betrekking op het deel tussen de Ebbingebrug en Steentilbrug en op de buitenzijde van het deel Ebbingebrug-Kijk in ’t Jatbrug.

Omdat er via diverse onderhoudsprogramma’s geld beschikbaar is, kan het achterstallige onderhoud binnenkort aangepakt worden. Het moment van de aanstaande aanpak van de Diepenring hangt nauw samen met de ombouw van de Ring Zuid, die in de loop van 2017 start. Deze werkzaamheden leveren dan extra verkeersdrukte op in delen van de Diepenring.

Ook aan het profiel van de weg zal gewerkt worden. In plaats van twee rijstroken zonder fietspad, komt er een wegprofiel van één rijstrook. Ook staat een breed fietspad, en wellicht een voetpad, op de planning

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.