Gemeente Groningen verstevigt aanpak kindermishandeling

De gemeente Groningen gaat kindermishandeling nog steviger aanpakken om problemen eerder te herkennen en sneller te kunnen handelen.

Nu alle medewerkers van de zogeheten WIJ-teams zijn getraind op het signalen en herkennen van kindermishandeling volgt een training voor alle gemeentelijke medewerkers die contact hebben met kinderen of gezinnen. ,,Het herkennen van risicogezinnen en tijdig de-escaleren van problemen zijn essentieel in deze aanpak”, laat wethouder Mattias Gijsbertsen woensdag weten.

De bestuurder stelt dat een veel actievere aanpak nodig is om het complexe probleem aan te pakken. In Groningen heeft in elke schooklas één kind te maken met een vorm van mishandeling. De gemeente noemt dat onacceptabel en wil dat alle kinderen in de gemeente ‘veilig en positief moeten kunnen opgroeien’.

Groningen wil behalve het geven van trainingen ook het voortouw nemen in een breed maatschappelijk debat. De gemeente is ambassadeur van de Landelijke Taskforce Kindermishandeling in het Noorden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.