Gemeente Haren houdt geld over

De gemeente Haren staat er financieel beter voor. Door bezuinigingen en een verhoging van de onroerendzaak belasting heeft de gemeente vorig jaar 2,4 miljoen euro overgehouden. Dat valt op te maken uit de jaarrekening 2017. Het overschot is meer dan de aanvankelijk verwachte 1,8 miljoen euro.

Mede door dit resultaat krijgt Haren wat meer vet op de ribben. Het gemeentebestuur gaat er vanuit dat in de loop van dit jaar de algemene reserve wordt opgekrikt naar 9,4 miljoen euro. Daarmee kan de gemeente ruimschoots aan alle verplichtingen voldoen.

,,Met deze mooie resultaten wordt een goede financiële basis voor de toekomst gelegd. Zowel in het geval van blijvende zelfstandigheid als bij herindeling met Groningen en Ten Boer’’, zegt wethouder Mathilde Stiekema (CDA, financiën). ,,Het schept ruimte voor de noodzakelijke investeringen in voorzieningen en bedrijfsvoering.’’

De gemeenteraad van Haren bespreekt 2 juli de jaarrekening 2017, de voorjaarsrapportage 2018 en blikt ze vooruit naar volgend jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.