Gemeente Oldambt wil voor 2030 100 hectare aan zonneparken realiseren (en vraagt inwoners en ondernemers naar hun mening)

Foto Pieter Stam de Jonge.

Gemeente Oldambt wil beleid ontwikkelen voor zonneparken en kleine windmolens en vraagt inwoners en ondernemers hierover mee te denken. In de gemeente wordt bij gebrek aan beleid nog niet veel groene energie opgewekt.

In een online vragenlijst wordt Oldambtsters gevraagd wat ze van zonneparken en kleine windmolens vinden, of er geschikte plekken voor zijn en wat er tegenover moet staan als een buurt een zonnepark krijgt. Wie de vragenlijst liever op papier invult, kan dat doen in de januari-editie van de gemeentelijke informatiekrant De Oldambtster.

100 hectare zonneparken voor 2030

De gemeenteraad van Oldambt zou het liefst voor 2030 100 hectare aan zonneparken aanleggen in het Oldambt, zegt wethouder Bard Boon. ,,Die wens komt bovenop de duurzame energie die we op dit moment al opwekken. Met 100 hectare aan zonneparken kunnen we op dit moment alle huishoudens uit onze gemeente van stroom voorzien.”

Definitief beleid in juni

De vragenlijst is in te vullen tot en met woensdag 3 februari 2021. In maart of april is het conceptbeleid klaar. Inwoners kunnen aangeven dat ze daarin ook nog mee willen denken. In mei of juni moet het beleid definitief zijn. De gemeenteraad van Oldambt besluit dan over het vaststellen van het beleid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu