Gemeente pakt onveilige situatie Kostverloren aan

De gemeente Groningen heeft maatregelen genomen en een spoedoverleg gepland om de gevaarlijke verkeerssituatie in de buurt Kostverloren aan te pakken.

Dat liet Henk Jan de Noord, gemeentelijk projectleider van project ‘sanering riolering Kostverloren’ donderdag desgevraagd weten. „Er zijn al een aantal hekwerken geplaatst en we komen waarschijnlijk volgende week bij elkaar met de betrokken nutsbedrijven en aannemers voor een spoedberaad.”

Al maanden op de schop

Kostverloren, een buurt in de stadse Schilderswijk, ligt al een aantal maanden op de schop vanwege werkzaamheden aan ondergrondse leidingen, kabels en riolering. Doordat het reguliere verkeer en bouwverkeer op een smalle straat door elkaar heen rijden, veroorzaken de bouwwerkzaamheden onder meer gevaarlijke verkeerssituaties.

„Het mag niet zo zijn dat fietsers en voetgangers daar kunnen komen waar wij met groot materieel aan het werk zijn”, licht De Noord toe.

„Dat hebben we woensdag en gisteren al met de nutsbedrijven besproken. We zijn samen door de buurt gelopen en hebben de gebreken genoteerd en afgesproken die met spoed te herstellen.”

Gemeente blijft alert

Inmiddels kan regulier verkeer niet meer door een deel van de Jan van Ruysdaelstraat rijden. Wel is de kruising Jan Steenstraat / Rembrandt van Rijnstraat, waar dagelijks honderden fietsers en automobilisten rijden, nog begaanbaar voor zowel regulier als bouwverkeer.

Volgens De Noord blijft de gemeente alert op gevaarlijke situaties. „We maken nieuwe afspraken met de betreffende aannemers om dit niet weer te laten gebeuren.” De gemeentelijke werkzaamheden aan het riool duren tot eind volgend jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.