Gemeente verpest titelduel van honkbalclub WHSC

Het vlaggenschip van de Winschoter Honk- en Softbal Club (WHSC) dreigt zondag voor de kampioenswedstrijd te moeten uitwijken naar Veendam.

Het bestuur en de leden van de bijna zestig jaar oude vereniging zijn hierover pisnijdig en wijzen naar de gemeente Oldambt als veroorzaker. ,,Zonder ons te informeren heeft de gemeente ons veld deze week van drainage voorzien. Daardoor is het veld onbespeelbaar geworden. Belachelijk dat ze dit een paar dagen voor het einde van de competitie hebben laten uitvoeren”, moppert secretaris Ronald Kingma.

Valse hoop

Wethouder Kees Swagerman (SP) zegt dat de gemeente in allerijl opdracht heeft gegeven het veld alsnog bespeelbaar te maken. ,,We gaan ervan uit dat het goed komt.” Swagerman zegt nu niet te weten hoe het zo heeft kunnen gebeuren. ,,We gaan dat onderzoeken en dan lijkt het mij ook zinvol om met het bestuur van de honkbalclub te praten. We hechten aan een goede relatie. Prioriteit heeft nu het bespeelbaar maken van het veld.”

Kingma heeft weinig hoop op een goede afloop. ,,We hebben de gemeente het voordeel van de twijfel gegeven, maar we weten eigenlijk nu al dat we het van het veld gaan verliezen.”

Volgens Kingma zijn er diepe sleuven gegraven en daardoor zakken spelers centimeters weg in het losse zand. ,,Honkbal is een sport waarbij de spelers in de lucht kijken. Je loopt dus ongecontroleerd. Ik moet er niet aan denken dat mensen hun enkel breken.” Vandaag laat WHSC het veld keuren. De veiligheid van de spelers staat daarbij voorop.

Rekening bij gemeente

Met honkbalvereniging The Blokes is de afspraak gemaakt dat WHSC een beroep kan doen op het veld van de Veendammer vereniging. ,,Maar een kampioenswedstrijd wil je natuurlijk op je eigen veld afwerken. Nogmaals, we hebben er een hard hoofd in.”

WHSC moest eerder dit seizoen al uitwijken. De eerste negen competitiewedstrijden, de eerste helft van de competitie, werden alleen maar uitduels gespeeld. De ultieme bekroning, de titel in de vierde klasse binnenslepen, leek het seizoen meer dan goed te maken. WHSC speelt de titelwedstrijd tegen CUBS uit Hardenberg. Als WHSC daadwerkelijk naar Veendam moet uitwijken, overweegt het bestuur een rekening voor gederfde inkomsten bij de gemeente Oldambt neer te leggen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.