GemeenteBelangen wil OV-fietsen in Veendam

Raadslid Nico Zweerts de Jong van GemeenteBelangen Veendam wil dat er OV-fietsen komen op of in de buurt van het station in Veendam.

,,Na 18.00 uur en op zondag zijn bepaalde plekken niet meer te bereiken met de bus. Veel reizigers komen met de trein. Met de OV-fiets kunnen ze alsnog naar plekken waar ook buiten de reguliere bustijden activiteiten zijn, zoals de sportvelden, zwembad Tropiqua, Borgerswold of de buitendorpen’’, vindt Zweerts de Jong. Hij verzoekt het college te onderzoeken of het mogelijk is OV-fietsen bij het station te plaatsen.

De OV-fiets bestaat ruim tien jaar en er komen steeds meer locaties bij. De opvallende geel-blauwe fietsen staan nu al op of nabij bijna 280 stations.

OV-fietsabonnees betalen 10 euro per jaar. Voor het gebruik van een fiets betalen ze 3,35 euro per 24 uur.

Met een pasje kunnen abonnees op elk station in Nederland een fiets uit een kluisje halen of ze krijgen op vertoon van het pasje een OV-fiets mee van de beheerder van de fietsenstalling. Een borg en/of een identiteitsbewijs – waar bij de huur van een gewone fiets om gevraagd wordt – is niet meer nodig.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.