Gemeentebelangen Eemsmond wil de feiten over omstreden aanbesteding

Gemeentebelangen Eemsmond wil meer feiten op tafel over de omstreden aanbesteding van het jeugd- en welzijnswerk, maatschappelijk werk en de Wmo-ondersteuning in Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond.

De vier Hogeland-gemeenten stappen per 2018 over naar de Tinten Welzijnsgroep. Jongeren in de regio verzetten zich daar fel tegen. Via Facebook en bij de gemeenteraden voeren zij actie voor het behoud van huidig aanbieder Jongerenwerk Barkema & De Haan.

‘Geen eerlijke kans’

Ook de FNV en de jongerenwerkers van het bedrijf laken de gevolgde aanbestedingsprocedure. Volgens hen hebben de zittende aanbieders geen eerlijke kans gehad. Om daarover een goed oordeel te kunnen vellen, eist de GB-fractie via schriftelijke vragen een ‘factsheet’ over de gang van zaken.

Ook wil Gemeentebelangen weten of er andere scenario’s in beeld zijn geweest dan een Europese aanbesteding. Bijvoorbeeld om het jongerenwerk als gemeenten ’in huis’ te nemen, zoals in de Stad is gebeurd. Die gemeente heeft zelf een bedrijf opgericht voor alle zorg en ondersteuning: WIJ Groningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.