Gemor over overdracht brandweerkazernes

Tussen de Veiligheidsregio Groningen en een aantal gemeenten is frictie over het achterstallig onderhoud van brandweerkazernes.

Kazernes worden overgedragen aan de veiligheidsregio. Het achterstallig onderhoud komt tot een bedrag van 10.000 euro voor rekening van de veiligheidsregio. In Veendam lopen de schattingen van de kosten nogal uiteen.

De Veiligheidsregio komt op een bedrag van 47.698 euro. Een inspecteur van de gemeente komt uit op een bedrag bijna 20.000 euro lager. ,,Wij zijn dan ook niet voornemens het gebouw over te dragen met de door u berekende bijdrage'', stelt het gemeentebestuur.

De Veiligheidsregio Groningen heeft een verklaring voor het verschil. ,,Dit zit in de uitvoering van de werkzaamheden. De gemeente kan, met eigen personeel, bepaalde werkzaamheden goedkoper doen. Veendam heeft de veiligheidsregio het voorstel gedaan het achterstallig onderhoud aan de kazerne zelf uit te voeren.''

De overdacht van kazernes komt niet in gevaar. ,,Het komt bij een paar andere gemeentes voor. In onderling overleg wordt er maatwerk toegepast.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.