Genieten van de zon op een terrasje, gewoon op de parkeerplaats

Foto: Pixabay

Bezoekers van de stad moeten hun bolide maar ergens anders parkeren. Cocktail- en wijnbar Bramble aan de Noorderstationsstraat heeft in samenwerking met de gemeente de parkeerplaatsen voor de deur omgetoverd tot terras.

Na vragen vanuit de gemeenteraad besloot het college van Burgemeester en Wethouders in Groningen een experiment met parkeerplaatsterrassen toe te staan tijdens de zomermaanden. Bij mooi weer mogen de terrasstoelen op de parkeerplaatsen staan. Bij slecht weer mogen er gewoon auto’s parkeren.

In navolging van Bramble zijn er nog twee cafés die interesse hebben om naastgelegen parkeerplaatsen als terras te gaan gebruiken. Met die cafés is de gemeente in gesprek.

Nieuw?

Parkeerplekken moeten vaker plaatsmaken voor terrassen. Zo zijn er voor de deur van de Weeva aan het Gedempte Zuiderdiep permanent autoplekken verdwenen om ruimte te maken voor een terras.

Het verschil met het parkeerplaatsterras bij Bramble is dat de parkeerplekken niet voorgoed verdwijnen. Als het zomerseizoen voorbij is, keren de auto’s gewoon terug.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu