Genting Dream is uit het dok in Papenburg

Exact een half jaar nadat cruiseschip Ovation of the Seas het dok van de Meyer Werf in Papenburg verliet, voer vrijdag Genting Dream naar buiten.

Het is langzamerhand een vertrouwde aanblik en toch telkens weer adembenemend: Een schip groter dan menig flatgebouw, dat tergend langzaam het dok verlaat en aanlegt aan de kade van de Duitse havenstad Papenburg. Het was gisteren de beurt aan Genting Dream, de nieuwste trots van de Meyer Werf. Eigenlijk zou het schip pas zaterdag uitgedokt worden, maar vanwege de slechte weersverwachting voor zaterdag gebeurde dat al eerder.

Genting (geen moeilijke Engelse term, maar de naam van de rederij in Hong Kong) Dream legde aan op de plek waar exact een half jaar geleden, op 19 februari, Ovation of the Seas van rederij Royal Carribean aanlegde. De komende dagen wordt de schoorsteen op het schip gemonteerd en worden de laatste bouwtechische puntjes op de i gezet. In de loop van week nemen de bemanningsleden hun intrek in de personeelshutten. De bemanning wordt wegwijs gemaakt in het schip en krijgen instructies over het gebruik van de techniek en faciliteiten.

Naar verwachting vaart het 335 meter lange en bijna 40 meter brede schip half september over de Eems richting de zee.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.