Geraakte Groningers in het kerkje van Rottum

ROTTUM Een expositie met portretten van mensen die – soms letterlijk – geraakt zijn door de gaswinning opent zaterdag in het kerkje van Rottum.

De titel van de presentatie is ‘Geraakte Groningers’ en de foto’s zijn van de hand van Annet Eveleens. De fotografe, afkomstig uit Rottum, was betrokken bij het project ‘Breien voor Groningen’. Mensen uit heel Nederland breiden mee aan een warme deken voor het kleinste huisje van Groningen in Rottum.

Het bracht haar op het idee om mensen die in actie kwamen tegen de gevolgen van gaswinning, voor de camera te halen. Wat Eveleens raakte was dat de mensen in actie kwamen omdat niets doen geen optie bleek. Het breiwerk staat symbool voor ‘warmte’ en ‘verbinding’ en loopt als een rode draad door de expositie.

Bij de opening om 13.30 uur zal Ton Brandsen, namens Buurkracht, spreken over kleinschalige alternatieve energie. De muzikale omlijsting komt voor rekening van duo Ephraim uit Kantens. De expositie duurt tot en met 25 juni.

Na de opening van Geraakte Groningers start zaterdag om 16.00 uur ook de expositie ART-SCHOK in Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Tussen de oude huisjes bevindt zich een nieuwe replica van het kleine huisje uit Rottum, gehuld in een warme deken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.