Gerard Joling en Jandino zingen lied van songwriter uit Stadskanaal

Op zijn nieuwste cd 'Lieveling' zingt Gerard Joling met Jandino Asporaat een lied dat mede is geschreven door de Stadskanaalster songwriter Mark Pot (21). Hij vertelt hoe dit zo komt.

Hoe komt Gerard Joling aan een lied van jou?

,,Twee jaar geleden heb ik met Dave Dekker het lied Ik kijk in je ogen geschreven. Dat heb ik met hem als duo Rood in de Kids Top 20 gezongen. Gerard Joling zingt dat met Jandino Asporaat op zijn nieuwe album. We hebben dat lied opgenomen in de studio van Jochem Fluitsma en zo heeft Gerard het gehoord. Hij vond het liedje toen al heel mooi en wilde er graag iets mee doen. En dat heeft hij twee jaar later inderdaad gedaan.”

Ben je verrast?

,,Ja en nee. Ik had het eigenlijk niet meer verwacht. Ik wist dat Gerard die plannen wel een beetje had.”

Vereerd?

,,Natuurlijk. Het is een heel grote eer om met je liedje op een album van Gerard Joling te staan. Ik heb het al gehoord. Hij heeft er wat meer een reggaeversie van gemaakt. Het is apart om ernaar te luisteren omdat ik mijn eigen versie al twee jaar gewend ben.”

Is het genre van Gerard Joling ook jouw genre?

,,Niet meer. Ik heb een switch gemaakt naar EDM house-achtige muziek. Ik schrijf nog steeds wel Nederlandse liedjes voor anderen.”

Dan helpt het vast je werk werk bij Joling op de plaat staat?

,,Ja, ik word al door anderen gevraagd. Ik kreeg gelijk telefoontjes van andere muzikanten die vroegen of ik niet voor hen een liedje kon schrijven. Ik schrijf veel liedjes voor Amsterdamse volkszangers.”

Dus dat wordt een bestaan in de muziek?

,,Dat weet ik nog niet. Vrijdag studeer ik af aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Het is maar onzeker of je altijd je brood kunt verdienen in de muziek. Van zo’n nummer op het album van Gerard kun je geen jaar leven. Daarom ga ik verder studeren. Ik begin aan een opleiding sociaal pedagogische hulpverlening studeren in Groningen. Iets heel anders.”

Niet in de muziek?

,,Ik blijf gewoon doorgaan. Ik sta op het punt om een grote deal te tekenen voor het uitgeven en opnemen van liedjes maar daar kan ik nu nog niet te veel over zeggen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.