Gerard Kremer brengt Werelderfgoed Waddenzee meer toeristen

Gerard Kremer gaat meer toeristische kansen creëren voor Werelderfgoed Waddenzee. Hij begint vrijdag. Zijn eerste handeling wordt het geven van een openingsspeech op DelfSail in Delfzijl.

Kremer werd in het Noorden bekend als directeur van de Vrijbuiter, die onder zijn leiding uitgroeide tot de grootste kampeerwinkel van Nederland. Hij regelde dat de Vrijbuiter eigen merken laat fabriceren in China en Tsjechië.

Tegenwoordig heeft Kremer veel andere functies. Hij is onder meer voorzitter van MKB Noord-Nederland, Lid van de SER Noord-Nederland en commissaris bij voetbalclub s.c. Heerenveen. Ook is Kremer Gebiedscoördinator in Oost-Groningen.

Kremer is aangesteld door een samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en natuurorganisaties. Bij hen bestaat al jaren het gevoel dat de Werelderfgoedstatus kansen biedt voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme in het Waddengebied.

Die gedachte wordt versterkt doordat jaarlijks zo’n twee miljoen mensen de Waddeneilanden bezoeken. Waaraan zij voorbij gaan is dat dat juist aan de kant van de Waddenzee ‘een bijzondere natuur die zijn weerga in de wereld niet kent’.

Kremer gaat samen met de ondernemers en een marketingorganisatie de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee zowel nationaal als internationaal nog beter op de kaart zetten.

,,De Waddenzee moet een op zichzelf staand interessant reisdoel worden waar toeristen op af komen die de unieke natuur willen beleven, zowel op de Waddeneilanden maar vooral ook langs de vastelandskust’’, zegt Hendrikus Venema namens het samenwerkingsverband dat Kremer heeft aangesteld.

Lees alles over Delfsail op onze Delfsail-pagina
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.