Gert Kiel stopt als voorzitter van Donar

Gert Kiel stopt per 1 september als voorzitter van Donar. De 49-jarige Assenaar gaat zijn tijd en energie stoppen in een eigen bedrijf.

Kiel was sinds mei 2012 bestuurslid van de Groninger basketbalclub en sinds december 2013 voorzitter. Hij volgde destijds Hans Haerkens op, die onder druk opstapte. Kiel, die als bestuurder medeverantwoordelijkheid droeg voor de financiële chaos van dat moment, wist in de jaren erna samen met onder anderen medebestuursleden Gert-Jan Swaving en Martin de Vries puin te ruimen en orde op zaken te stellen.

Volgens Kiel laat hij de club in goede conditie achter. ,,We staan er positief, organisatorisch en financieel goed voor.’’ Kiel stelt dat het tekort van rond de twee ton dat in 2013 ontstond volledig is weggewerkt en dat de club, na een plus van 60.000 euro over afgelopen seizoen, weer een eigen vermogen van een kleine 100.000 euro heeft. Hij vierde in zijn bestuursperiode twee landskampioenschappen en veroverde twee bekers en een supercup.

Kiel zegt dat hij in goed overleg met zijn medebestuurders en de Raad van Toezicht tot zijn beslissing is gekomen. In januari start hij een onderneming op het gebied van arbo-dienstverlening. Donar speurt inmiddels naar een nieuwe voorzitter.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.