Gerucht over horrorclown houdt Sappemeer in zijn greep

Geruchten op sociale media over een of meerdere horrorclowns hebben in Sappemeer voor een kettingreactie gezorgd. Nadat de geruchtenstroom donderdag begon - horrorclowns zouden scholen in Hoogezand-Sappemeer bezoeken - werden ouders van kinderen en de politie ingelicht.

Het resultaat is dat de kinderen van openbare basisschool 't Heidemeer aan de Arie Bosscherstraat in Sappemeer onder begeleiding naar en van school gaan. Op verzoek van de schoolleiding houdt de politie een oogje in het zeil door extra surveillances.

,,Wij moeten dit serieus nemen, maar willen het ook niet groter maken dan het is’’, zegt directeur Albert Hansma van obs 't Heidemeer. Hansma zegt passende maatregelen te heben genomen. Zo wordt er in de klassen met de kinderen het fenomeen horrorclown besproken.

Hansma spreekt van een misplaatste grap. ,,Geslaagd in die zin dat deze ongein het voor de bedenker beoogde effect heeft. Feitelijk is er niets aan de hand, iemand probeert paniek te zaaien, vervolgens weet de een het nog sterker te vertellen dan de ander en ontstaat een kettingreactie.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.