Geschrokken vader vreest voor Project X-toestanden in Muntendam

No Surrender. FOTO ARCHIEF DVHN / ANP ANP

Peter Pijper, die op Facebook opriep verjaardagskaartjes naar zijn laagbegaafde zoon Marvin te sturen, vreest Project X-achtige toestanden in Muntendam.

Pijper had zich op Facebook laten ontvallen dat Marvin, die 24 maart 16 jaar wordt, het ook leuk zou vinden een kaartje van motorclub No Surrender te ontvangen. Dit was voor clubleden aanleiding honderden motorrijders op te roepen naar Muntendam te komen. Veel leuker dan een kaartje.

,,Prachtig initiatief, maar als er echt duizend motorrijders komen, is dat veel te veel voor Marvin’’, zegt Pijper. ,,Die kan zoveel prikkels niet aan. Dan is zijn verjaardag al voorbij voordat die begonnen is. Ik heb geen verstand van motorclubs, maar ik ben ook gewaarschuwd dat er rivaliserende clubs op af kunnen komen.’’ Pijper vindt niet dat hij problemen had kunnen voorzien met zijn Facebook-oproep. ,,Ik heb alleen gevraagd een kaartje te sturen.’’

Hij doet nu op de Facebookpagina ‘Ritje voor Marvin’ het dringende verzoek niet naar Muntendam te komen, maar alleen iets te sturen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen