Getuige: ‘Slachtoffer Korreweg Groningen mogelijk in de rug geschoten’

Het slachtoffer (21) van de schietpartij zondagmorgen op de Korreweg in Groningen is waarschijnlijk meermalen in zijn rug geraakt, aldus een getuige, die het slachtoffer op de grond zag liggen: ,,Hij had bloed bij zijn keel, waarschijnlijk omdat hij in zijn longen was geraakt en bloed opgaf.”

Getuige S., die niet met zijn volledige naam genoemd wil worden, hoorde vier schoten, snel achtereen afgevuurd. De getuige zag de schutter wegrennen over straat en achter het stuur springen van een gereedstaande vluchtwagen.

Andere getuigen spreken over meerdere inzittenden in de vluchtwagen. Getuige S. vermoedt dat het een donkergroene wagen was.

‘Voortgestrompeld’

,,Ik hoorde middenin de nacht de schoten, rende naar beneden naar mijn vader. Het slachtoffer was van zijn fiets gevallen en nog zo’n twaalf meter voortgestrompeld. Bij een verkeersbord zakte hij in elkaar. Hij was nog wel bij bewustzijn, sprak verstaanbaar, maar was overduidelijk in shock. Hij werd al snel door ambulancepersoneel meegenomen. Hij had veel bloed over zijn keel stromen.”

De getuige heeft de schutter duidelijk gezien: ,,Een lichtgetinte man, een twintiger, droeg een zwarte jas, blauwe spijkerbroek, zwarte schoenen. Hij had een baardje. Zijn haar was opgeschoren aan de zijkanten en bovenop krullend. Hij had geen pistool vast. Hij rende langs me, sprong in de wagen en reed met piepende banden weg.”

De getuige die DvhN heeft gesproken is inmiddels twee keer uitvoerig gehoord door de recherche. Ook heeft de recherche zijn foto’s opgevraagd, die zijn vader die nacht buiten maakte kort na het schietincident. Daarop is de fiets zichtbaar waarop het slachtoffer reed voordat hij werd neergeschoten.

,,Ik werd direct die avond door de politie naar het bureau gebracht, samen met drie andere getuigen. In de politiewagen en op het bureau mochten we als getuigen niet met elkaar praten, omdat dat mogelijk onze getuigenissen zou beïnvloeden. Ik ben als eerste gehoord.”

Speurhond

Zijn vader zag vanuit zijn woning de vluchtwagen ook. De vader: ,,De hele ochtend is het fietspad afgezet geweest. Een speurhond werd rondgeleid. Ik kreeg kippenvel toen die hond exact ging liggen en blafte op de plek waar die schutter in de vluchtauto sprong.”

Foto: Eigen foto

De politie liet eerder al weten dat het slachtoffer ernstig gewond is. De vluchtwagen werd later aangetroffen in de omgeving van het station Groningen Noord.

De bestuurder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. De politie sluit niet uit dat er meer personen betrokken zijn geweest bij het incident.

Daarom zoekt de recherche naar meer getuigen. Gehoopt wordt dat getuigen camerabeelden hebben van de ruime omgeving van de Korreweg en JC Kapteynlaan in Groningen.

De politie komt in de loop van maandag mogelijk met meer informatie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.