Getuigen bedreigd in de zaak van de Korrewegschutter

Getuigen van de schietpartij op de Korreweg in Groningen zijn bedreigd. Dat meldde het Openbaar Ministerie maandagmiddag tijdens een pro forma-zitting.

Verdachte Korrewegschutter: schieten op willekeurige fietser was geen voorbedachten rade
Lees verder

De 21-jarige Azim A. schoot op 15 oktober vorig jaar een willekeurige voorbijganger neer. Het slachtoffer is een student (21) die waarschijnlijk de rest van zijn leven is aangewezen op een rolstoel.

Belastende verklaringen

In deze zaak zijn in totaal vijf verdachten. Behalve Azim A. waren nog twee mannen bij de schietpartij aanwezig. Twee andere verdachten zouden betrokken zijn bij de vlucht van A.. Een van hen zou andere getuigen hebben bedreigd, waarschijnlijk om te voorkomen dat er belastende verklaringen worden afgelegd. Hij zal daar apart voor worden vervolgd, zei officier van justitie Henk Mous.

Het politieonderzoek is inmiddels afgerond. Op 20 en 21 september wordt de zaak inhoudelijk dor de rechtbank behandeld. Alle verdachten staan dan terecht. Azim A. zal zich naast de poging tot moord ook moeten verantwoorden voor een schietpartij (geen slachtoffers) bij het Hoornsemeer en voor huiselijk geweld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.