Gevluchte Project X-relschopper uit Bolsward opgepakt in Antwerpen

De politie in Antwerpen heeft zondag een 22-jarige Nederlander aangehouden. De man was veroordeeld tot een celstraf van tien maanden voor brandstichting en openlijke geweldpleging tijdens de zogenoemde Project X-rellen in Haren in 2012.

Om zijn straf te ontlopen had de man uit Bolsward (geboren in Sneek) de wijk genomen naar Antwerpen. Hij stond op een internationale lijst van gezochte personen.

Project X was een uit de hand gelopen feestje. Een meisje uit Haren had begin september 2012 haar vrienden via Facebook uitgenodigd voor een feest bij haar thuis. Ze gaf het bericht de status ‘openbaar’, waardoor niet alleen haar vrienden, maar iedereen zich uitgenodigd voelde. Duizenden jongeren togen die avond naar Haren met ernstige rellen tot gevolg.

De man uit Bolsward had actief meegedaan aan de rellen. Zo stak hij met anderen een auto in brand. Van alle betrokkenen kreeg hij de hoogste straf opgelegd. Hij werd bij verstek veroordeeld. België zal hem naar verwachting uitleveren aan Nederland.

Rechtbankverslaggever Rob Zijlstra schreef in 2013 een blog over de aangehouden man.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.