Gevonden persoon in water Winschoterdiep blijkt vermiste Ronald Mekkring (24), geen sprake van misdrijf

In het Winschoterdiep in Hoogezand wordt vrijdag met sonarapparatuur gezocht naar de vermiste Ronald Mekkring. Foto: Venema Media

De politie heeft na onderzoek bevestigd dat de gevonden overleden persoon in het Winschoterdiep de vermiste Ronald Mekkring uit Hoogezand is. Uit onderzoek naar de doodsoorzaak blijkt dat er geen sprake is van een misdrijf.

De politie en bekenden van Mekkring waren sinds de jaarwisseling naar hem op zoek. Hij verdween even na twaalven, nadat hij vuurwerk had afgestoken in de Van Noortstraat waar hij woont.

Via sociale media riepen familie en vrienden mensen op om mee te zoeken en tips te delen.

Meerdere zoekacties

De politie zette speurhonden in. Meerdere zoekacties bij bospercelen en vijvers (waaronder in het Gorechtpark en bij De Vosholen) liepen op niets uit. Politiewoordvoerder Paul Heidanus noemde het een zorgelijke vermissing. Omdat er geen aanknopingspunten of concrete aanwijzingen waren, was het volgens de politie ‘zoeken naar een speld in een hooiberg’.

Op vrijdag speurden agenten met sonarapparatuur het Winschoterdiep af. Aan het begin van de middag werd de Van Spilbergenkade, in de buurt van de Welkoop in Hoogezand afgezet. Even later kwam het bericht dat er een overleden persoon in het water was gevonden.

Verder onderzoek

Na die bewuste melding verzamelden zo’n dertig vrienden en familieleden van de vermiste Mekkring op de kade. In de stromende regen stonden zij zeer geëmotioneerd te wachten op nieuws.

Aan het einde van de middag bevestigde de politie het vermoeden dat de gevonden overleden persoon inderdaad de vermiste Mekkring is. Het lichaam is overgebracht naar het ziekenhuis waar verder onderzoek wordt gedaan naar de doodsoorzaak.

De familie bedankt iedereen voor hun inzet in de zoektocht naar Mekkring en vraagt met rust gelaten te worden zodat zij dit verlies kunnen verwerken.

menu