Gewapende overval op tankstation in Bellingwolde in 'Opsporing Verzocht'. Politie meldt nieuwe ontwikkelingen in deze zaak

Foto: Huisman Media

Het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ vertoont dinsdagavond beelden van de gewapende overval die in 2019 plaatsvond op een tankstation in Bellingwolde.

Op deze beelden zijn de beide verdachten goed te zien. Ook is te zien hoe een van hen dreigt met een vuurwapen en de kassalade meeneemt.

In de vorige week bij het tankstation opgenomen reconstructie van de overval wordt bovendien duidelijk wat de vluchtroute van de verdachten is geweest.

Met vuurwapen de shop in

De overval vond maandag 6 mei 2019 in alle vroegte plaats. Twee mannen arriveerden rond 07.45 in een kleine, lichtgrijze auto bij het tankstation aan de Rhederweg in Bellingwolde. De langste van de twee overvallers liep, op vertoon van een vuurwapen, langs de eigenaar de shop in.

De eigenaar raakte vervolgens in gevecht met de tweede overvaller, maar slaagde er niet in de man buiten te houden. Ondertussen nam de langste van de overvallers de kassalade met daarin een klein bedrag aan contant geld mee.

Terwijl de eigenaar nog op de grond lag, renden de verdachten naar de auto, waarschijnlijk een Opel Corsa. Volgens getuigen zijn ze hiermee richting Oude Pekela en Bourtange, en vanaf daar mogelijk richting Groningen, gevlucht.

Melding bij Meld Misdaad Anoniem

Opsporing Verzocht schenkt aandacht aan deze overval, omdat een melding is binnengekomen bij Meld Misdaad Anoniem. Ook zijn er andere nieuwe ontwikkelingen in deze zaak.

Opsporing Verzocht is dinsdag om 20.35 uur te zien op NPO1.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen