Treinverkeer tussen Groningen en Leeuwarden ontregeld na botsing met vrachtwagen

De trein die onderweg was van Leeuwarden naar Groningen heeft vrijdagavond rond tien voor acht in Leeuwarden een vrachtwagen geramd. Daarbij zijn zes mensen gewond geraakt. De trein is gedeeltelijk ontspoord.

Volgens burgemeester Ferd Crone, die ter plaatse is, zijn er zes lichtgewonden onder de inzittenden van de trein. Onder hen zijn de machinist van de trein en de chauffeur van de truck. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Eerste beelden van de plek van het ongeluk waar een vrachtwagen werd geramd door een trein.

Het ongeluk gebeurde op het terrein van Friesland Campina nabij het voormalige station Achter de Hoven. Een vrachtwagen kwam van het erf van het bedrijf waarna de oplegger werd geramd.  Het gaat om een tankwagen die melkpoeder vervoerde. Er waren geen gevaarlijke stoffen in het voertuig aanwezig.

Tientallen passagiers

De trein kwam een stuk verder op het spoor tot stilstand. Daar zijn de tientallen passagiers er zelfstandig uitgekomen. Veel van hen gingen lopend terug naar het station in Leeuwarden.

Het treinverkeer tussen Leeuwarden en Hurdegaryp ligt stil. Het gaat om de trein richting Groningen die net was vertrokken vanaf station Leeuwarden. Er wordt gekeken wanneer of het spoor beschadigd is en wanneer er weer treinverkeer mogelijk is.

De omgeving van het ongeluk is afgezet. De schade aan het spoor en de trein is volgens ProRail erg groot. De spoorbeheerder verwacht dat het herstellen van de schade een flinke klus zal worden.

De trein is ernstig beschadigd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.