Gezochte fietser in vermissingszaak Sjoerd van Eijk meldt zich

De fietser die mogelijk meer zou weten over de vermiste Sjoerd van Eijk uit Groningen heeft zich bij de politie gemeld.

De fietser zou Van Eijk rond half vier hebben ingehaald op het Trompbruggetje. De politie meldt dat de fietser echter niets bijzonders heeft gezien.

Vrijdagnacht verdwenen

De 21-jarige Van Eijk verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag nadat hij zijn verjaardag in een café in de stad had gevierd. Rond twee uur zei hij tegen zijn vrienden dat hij naar huis ging, maar daar kwam hij nooit aan.

Trompstraat

Op camerabeelden is te zien hoe hij via het politiebureau aan de Rademarkt naar de Trompstraat loopt. Een fietser haalt hem in ter hoogte van het hotel en fietst daarna in de richting van het Trompbruggetje.

In water gevallen

De politie vermoedt dat de student in het water is gevallen. Woensdag zette de politie speurhonden in bij de zoektocht naar de student. De honden kunnen de geur van een lichaam in het water traceren. Enkele dagen geleden zocht de politie met een duikteam naar de vermiste student en werd sonarapparatuur ingezet. Een politiehelikopter heeft ook geprobeerd de jongen te traceren. Deze pogingen hadden echter allen geen succes. De politie gaat verder met het onderzoek naar de verdwijning van Van Eijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.