Gezond Verstand Haren: Scharlakenhof moet blijven

Onverteerbaar. Zo noemt Gezond Verstand Haren de keuze van de gemeente om vanaf 2018 te bezuinigen op zwembad Scharlakenhof.

,,Met een stijgend bezoekersaantal, momenteel al 91.000, wordt aangetoond dat zwembad ‘Scharlakenhof’ in een wezenlijke behoefte voorziet’’, stelt fractievoorzitter Meinard Wolters. Hij laat weten dat de partij zich hard gaat maken om de bezuinigingen uit de begroting te krijgen.

Scharlakenhof ontvangt nu jaarlijks 130.000 euro van de gemeente Haren. Het zwembad wordt sinds 2012 draaiende gehouden door 59 vrijwilligers. De groep nam de exploitatie over van de gemeente en voorkwam daarmee sluiting.

Gezond Verstand Haren stelt dat het bad in een wezenlijke behoefte voorziet. Mocht de jaarlijkse subsidie worden geschrapt, dan dreigt voortbestaan. De bezuinigingsplannen zijn ingegeven om een sluitende begroting te krijgen. Het college van burgemeester en wethouders kondigde deze week meer bezuinigingen aan. Die zijn nodig zodat Haren een zelfstandige gemeente kan blijven.

(Foto: Archief Peter Wassing)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.