Gezondheidscentrum Veendam lijkt er eindelijk te komen

De kogel lijkt door de kerk. Al jaren wordt er gewerkt om een gezondheidscentrum bij het station in Veendam te krijgen. De gemeente meldt een doorbraak.

Keer op keer werden plannen bijgesteld en gewijzigd. Nu meldt de gemeente Veendam een doorbraak. Binnenkort doen de initiatiefnemers een aanvraag voor een omgevingsvergunning.

Wethouder Henk Jan Schmaal (GemeenteBelangen) is blij dat er schot in de zaak komt. Hij is al jaren met de initiatiefnemers in gesprek. ,,De komende weken werken we de afspraken verder uit, zodat in september de overeenkomst definitief getekend kan worden.” De provincie ging eerder akkoord.

Dicht bij het centrum

Het Gezondheidscentrum Lloyd’s Terras (GCLT) moet dicht bij het centrum van Veendam en de op- en afrit naar de N33 komen. Het al jaren braakliggend terrein ligt naast het busstation in de Jonkerloods op het Lloydsterras.

De locatie is omsloten door de Molenstreek, Van Stolbergweg, Lloydsplein en de spoorweg. Zeker elf jaar liggen er plannen om er te ontwikkelen. Het project is begonnen als stedenbouwkundige oppepper van de oostkant van het Veendammer centrum.

Veendam maakt werk van Lloydsterras
Lees verder

Samen onder een dak

Het moet een multifunctioneel complex worden voor vooral ook de zogeheten 1,5 lijnszorg. Huisartsen en specialisten werken in het complex bij elkaar. Onderdak komen de huisartsenpraktijken Veentjer en Hertenkamp, Apothekers Combinatie Veendam, Fysiotherapie Havenstraat, Molendrift (ggz jeugd en gezin), Lentis (ggz voor volwassenen), Buurtzorg (wijkverpleegkundige zorg), Certe en SEDN (diagnostiek en advies) en praktijken voor onder meer diëtetiek.

Mensen kunnen er terecht voor alle zorg, consulten en controles die niet echt in een ziekenhuis gegeven hoeven te worden. Een deel van de ziekenhuiszorg wordt overgeheveld naar het GCLT waar ook diagnostisch onderzoek wordt gedaan, zoals echo’s, röntgenfoto’s en laboratoriumonderzoek.

Het gaat om een investering van zeker 5 miljoen euro. Met Triodos Bank is vorig jaar juli een kredietovereenkomst ondertekend. Het beoogde complex van zo’n 3000 m2 groot wordt gebouwd door Pharmtechnics uit Oud-Annerveen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.