Goed en slecht nieuws voor liefhebbers Gronings mondkapje 'Kap d'r veur'

Ook Ome Loeks is voorzien. Kan het Groningser? Foto: DvhN/Roelof van Dalen

Ze springen in het oog, zijn Groningser dan Gronings en schijnen te beschermen: de mondkapjes die werden uitgedeeld op het station van Groningen met daarop: ‘Kap d’r veur’. Toen we erover schreven stroomden de reacties binnen: waar koop ik zo’n ding?

De mondkapjes kwamen van de Veiligheidsregio Groningen en werden gratis uitgedeeld op het station. Doel: mensen bewust maken van de verplichting een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer.

Vijfhonderd kapjes werden uitgedeeld. En toen was het opperdepop.

‘Veel vraag’

Een belletje naar hoofd communicatie Mark Dijkhuis van de Veiligheidsregio. Zijn daar ook zoveel reacties gekomen van mensen de er eentje willen?

„Ja”, zegt Dijkhuis. „Ook bij ons is er veel vraag naar.”

loading

Kunnen we kopen?

Maar kunnen al die mensen er dan ook eentje krijgen? „We gaan ze niet te koop aanbieden”, zegt Dijkhuis. De Veiligheidsregio is er om de volksgezondheid te bewaken. Niet om winst te maken met de verkoop van hippe mondkapjes.

Toch zijn er nog mogelijkheden: een tweede lading mondkapjes is onderweg. „Het succes heeft ons aangenaam verrast. Mensen waarderen het. De waarschuwing en de Groningse boodschap: het lijkt te verbinden.” De tweede lading wordt ook gratis weggegeven.

‘Zo snel mogelijk uitdelen’

Wanneer dat gebeurt is nog niet duidelijk. „Ik hoop zo snel mogelijk”, zegt Dijkhuis die vermoedt dat de volgende uitdeelactie ergens in de provincie plaatsvindt. „Als we weten wanneer, geven we daar ruchtbaarheid aan. Even geduld nog dus.”

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen