Gouden Bowie-plaat gevonden

De gouden Bowie-plaat is rond half 3 donderdagmiddag gevonden bij het Concerthuis in de Poelestraat.

De eerste fans hadden donderdagochtend succes bij de piano op het Hoofdstation in Groningen. Daar vonden ze platenhoezen van David Bowie. Maar het draaide allemaal om de gouden plaat. Het Noord Nederlands Orkest (NNO) verstopt 1500 platenhoezen in de binnenstad. Een daarvan bevat een gouden plaat.

De vinder daarvan mag als VIP naar het openingsconcert ‘What's on David Bowie's Playlist' in de Oosterpoort van NNO en de naar de opening van de spraakmakende overzichtstentoonstelling in het Groninger Museum.

Thea Dijkstra (40) uit Winsum en Esther Bekkema (38) uit Muntendam waren een van de eerste gelukkigen. ,,Op Facebook zagen we wat aanwijzingen. Toen zijn we gaan zoeken op het station'', zegt Dijkstra. Ze vonden hoezen, maar die bevatten alleen zwarte platen. Ook leuk: het is toch het befaamde beeld van Bowie als Ziggy Stardust.

Dijkstra en Bekkema werken in de buurt van het station. Hun pauze gebruiken ze voor de speurtocht. Op de brug bij het Groninger Museum worden ze al gauw aangesproken. ,,Hey, waar heb je die vandaan?'' De twee lachen. ,,Ga maar naar het station. De piano.''

Even later is daar het stapeltje met pakweg zes platen al verdwenen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.