Goudhandelaar en gamer slachtoffers van overval

Tegen een 40-jarige man uit Groningen is een celstraf van vier jaar (waarvan een jaar voorwaardelijk) geëist wegens een overval op een woning aan de Slachthuisstraat in Groningen.

Een tweede verdachte (21) hoorde twee jaar (waarvan acht maanden voorwaardelijk) eisen. Ze hebben bekend. De jongste verdachte verklaarde dat hij onder druk van de medeverdachte meedeed. Het Openbaar Minsterie gelooft dat niet.

Zieke vrouw

De twee dachten dat in de woning wat viel te halen: de bewoner is een voormalig goudhandelaar. In maart vorig jaar belden ze gewapend met een vuurwapen bij de man aan. Eenmaal in de woning - ze werden binnengelaten - troffen ze behalve een oude man, ook een zieke vrouw aan in bed. Ze schrokken en gingen er zonder buit vandoor.

Een maand eerder beroofden de twee een jongen in een woning in Delfzijl. Daar ging een ruzie, ontstaan tijdens het online gamen, aan vooraf. De jongen werd geslagen en moest onder bedreiging zijn telefoon en PlayStation afstaan. De 21-jarige verdachte kreeg voor deze zaak eind vorig jaar een half jaar jeugddetentie.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.