Graffiti-artiesten gaan mogelijk los op grote trafostations Groningen

Gearriveerde graffitikunstenaars in de stad kunnen zich mogelijk uitleven op grote trafostations. De gemeente is erover in gesprek met Enexis.

Mochten de trafo’s beschikbaar komen, dan hebben de artiesten er schilderplekken bij die vergelijkbaar zijn met de graffitiplekken in Ciboga.

Openbare ruimte

Eind 2013 besloot de gemeenteraad te onderzoeken of de stad er aantrekkelijker zou uitzien door graffiti in de openbare ruimte te stimuleren. Twee jaar lang wordt bekeken wat nodig is om graffitikunst de ruimte te geven in de stad. Daarna wordt bekeken in hoeverre de stad er baat bij heeft gehad. In Beijum bestaat grote interesse voor het project, maar dat heeft nog niet geleid tot concrete plekken waar graffiti de ruimte krijgt. Wel is de Albert Heijn in de wijk bereid een achterkant van haar pand beschikbaar te stellen. Naar andere plekken wordt nog gezocht.

Kunstwerken

Onder de oostelijke ringweg is ook een graffitikunstenaar aan de slag gegaan. Zijn kunstwerken zijn voor een deel verdwenen vanwege de aanpak van de oostelijke ringweg. Ter compensatie voorziet hij nu een van de tunnels onder de Noordzeebrug van een kleurrijk kunstwerk. Mogelijk krijgt de tweede tunnel ook graffitikunst. Aan de andere kant van de stad is de tunnel onder de Pleiadenlaan voorzien van kunst. Dat is mede gebeurd vanwege een veiligheidsproject.

Tot slot komt mogelijk een muur van de machineloods van wijkpost Oost beschikbaar voor graffiti. Bekeken wordt of dat technisch haalbaar is. Het graffitiproject loopt nog tot november van dit jaar. In het begin van het nieuwe jaar wil de gemeente weten wat het effect van deze straatkunst is op de stad.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.