Grand prix kleiduivenschieten voor het eerst in het Noorden gehouden

De Nederlandse grand prix kleiduivenschieten werd afgelopen weekend voor het eerst in het noorden gehouden, bij Nieuwe Pekela.

,,Het is voor mij ontspanning. We doen het voor de lol, het is een beetje net als een biljartvereniging maar dan iets anders”, lacht een deelnemer. Hij vindt de GP kleiduivenschieten een mooi evenement en een opsteker voor de vereniging die het organiseert, schietvereniging Vulpes Vulpes in Nieuwe Pekela.

Deelnemers uit heel Europa

Aan het evenement doen zo’n 260 deelnemers mee uit veertien landen in Europa. De grand prix werd voorheen gehouden in Biddinghuizen. ,,Daar wilde men het evenement niet meer hebben. Toen keken we verder en kwamen we al snel hier terecht”, vertelt organisator Frank Hasekamp.

Hij zegt dat het terrein van Vulpes Vulpes alle ruimte en mogelijkheden biedt die het evenement nodig heeft. Op het terrein van 14 hectare is verschil in hoogte, water en verschillende lijnen waar de kleiduiven langs vliegen in de lucht. Ook rollen de kleiduiven via een plank over de grond of worden ze over het water gekeild.

Impuls voor lokale ondernemers

Hasekamp is ook enthousiast over medewerking van de overheden. ,,Dat ging allemaal heel makkelijk en snel. De gemeente, waterschap, provincie en politie: iedereen werkte mee”, vertelt Hasekamp.

Het evenement betekent ook een impuls voor de lokale middenstand. Zo zijn er voor de deelnemers en hun partners hotelkamers geboekt. Ook is er een lokale cateraar ingehuurd die zorgt voor de nodige versnaperingen.

‘Organisatie kwam snel bij ons uit’

Johan Loman, oprichter en voorzitter van Vulpes Vulpes, is opgetogen dat ‘zijn vereniging’ dit kampioenschap mag organiseren. ,,In Nederland zijn maar weinig schietbanen die zo groot en gevarieerd zijn als de onze. Daarom kwam de organisatie al snel bij ons uit”, vertelt Loman.

Het is nog niet bekend of het evenement volgend jaar weer in Nieuwe Pekela wordt georganiseerd.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.